Днес светът се събуди и утрото не беше добро- новината за авиокатастрофата на руския самолет на министверството на отбраната Ту-154, с 92 души на борда мълниеносно обиколи света. Отломките на самолета зловещо чернееха в Черно море…дъхът на тероризъм смрази кръвтта.

Русия даде поредната си огромна жертва, и нищо, че още официално никой не изрича «атентат»- всички сме наясно, че времената в, които живеем самолети не падат току така- особено самолети летящи към Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

Представители на различни страни от света изказват съболезнования към Русия, във връзка с разбилият се самолет на Министерството на отбраната Ту-154 с 92 души на борда, артисти, журналисти, музиканти, лекари- просто хора, граждани на Руската Федерация, отделили от времето си за да дадат частичка радост и вдъхновение на сирийския народ за нова година. И полетът бива прекършен…жестоко, зловещо…

 

Руският президент Владимир Путин обяви утрешения ден за ден на траур. Днес съболезнования валят от всички страни- официални лица и политически фигури, а също и обикновени хора в социалните мрежи разтърсени от мащабите на трагедията.

 

Съболезнования изрази канцлерът на Германия Ангела Меркел, външният министър Франк- Валтер Щайнамайер

 

» Новината за крушението на руския военен самолет с великия воене хор на борда, в Черно море предизвика в мен дълбока печал»- каза Щайнмаейр.

 

Иран също изрази съболезнования на Русия, руското правителството, семействата и близките на загиналите, към целия руски народ.

Сръбският президент Томислав Николич и премиера на Сърбия Александър Вучич изпратиха съболезнователна телеграма, в която се казва, чв » трагедията потресе цяла Сърбия».

 

 

 

 

» Дълбоко ни потресе вестта за трагедията над Черно море, в кочто само за едно мигновение са изгубени толкова много животи».

 

 

 

Министърът на външните работи на Италия Анджелино Алфано изрази съболезнованията си към Русия, наричайки страната важен приятел и пратньор на Италия. Италианската телевизия пусна видеозапис с химна на Русия в изпълнение на ансамбъла на руската армия » Александров.Много чуждестранни издания и медии също излъчиха записи на ансамбъла в знак на съпричастност.

Испания поднесе съболезнования.

България, която днес посреща Рождество от сутринта вали с коментари в социалните мрежи, с думи на подкрепа към руския народ.

Утре в Русия е ден за национален траур.

Редакцията ни също изразява  съболезнования към братска Русия, към руския народ, към семействата и близките на всички загинали.Поклон! Светлая память!

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;