Вопрос Украины в администрации Трампа отойдет абсолютно на незначительный план — эксперт

В САЩ бе подписан «Глобален акт за правата на човека». Документът започва действието си след подписването от президента на САЩ Барак Обама законопроект за отбранителната политика и бюджета за 2017 г.

Актът предполага въвеждане на американски санкции срещу граждани на всяка чуждестранна държава за груби нарушения на правата на човека и корупция.

Документът по отбранителната политика, подписан от Обама, предполага увеличаване на финансовата помощ за Украйна и ограничаване на сътрудничеството с Русия.

 

 

Политическият аналитик от Киевския център за политически изследвания Андрей Видишенко прогнозира промяна в държавната политика  на САЩ след встъпването в длъжност на Доналд Тръмп.

«Тръм ще действа, изхождайки от предизборните си обещания, това ще се отрази и на външната му политика. Той има интерес преди всичко в по-прагматичен подход по въпросите за Европа и Украйна. Разбира се, в йерархията за външнополитическия дневен ред въпросът за Украйна отстъпва много назад, той няма да е съществен за следващата американска администрация», — заяви Видишенко.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;