Идентифицирани са всичките 12 загинали в резултат на терористичния акт на коледния базар в Берлин. Онлайн изданието на Шпигел отбелязва, че загиналите са шест жени и шестима мъже, предаде БНР. Според данните на изданието, осем от жертвите са германци, а четирима са чужденци — от Чехия, Италия, Израел и Полша. Сред пострадалите има граждани на Израел, Унгария, Финландия и Литва, а също така на Великобритания и Испания. Много от тях все още са в тежко състояние.
Същевременно, продължава неяснотата за това къде е бил атентаторът Анис Амри от момента, в който избяга от местопрестплението в Берлин, докато беше застрелян вчера от италианската полиция близо до Милано. Френският министър на вътрешните работи Брюно льо Ру отказа да потвърди дали нападателят е бил  във Франция, преди да отиде в Италия. У Амри бяха открити билети за влак от Франция до Италия, което накара лидера на френската крайна десница Марин льо Пен да заяви, че атентаторът е прекосил 3 европейски държави, което говори за пълна катастрофа за сигурността, която представлява Шенгенското споразумение.
Същевременно властите в италианската столица Рим забраниха движението на камиони в центъра на града през коледните и новогодишните празници. Решението е взето след препоръка на полицията след атентата в Берлин. Изключения се правят за камионите с тегло до 3 тона и половина за доставки на храна, поща, банкноти и медицински продукти.

Тагове: ; ; ;