Френска телевизия нарече 2016 година » под знака на Путин, а Русия ключ към мира

Светът изпраща наситената високосна 2016 година с надежда за по-добра и мирна 2017. За изминалата година, геополитическите сътресения и световните кризи вълуваха всички нас, и човечеството ни си даде сметка, че сме изправени пред избор: война или мир?!Независимо от агресивната реторика на Запада срещу Русия, ролята й на международната арена се оказа изключително важна и с послание за мир, много държави застанаха на страната на Русия, вслушвайки се в тези послания, виждайки усилията й в борбата с тероризма.

 

 

 

 

Френска телевизия нарече 2016 година " под знака на Путин, а Русия ключ към мира

 

 

 

Външнополитическата тежест на Москва се увеличи благодарение на откритата политика и военната навременна кампания в Сирия. Ако и САЩ твърди, че разполага с най-подготвената и силна армия, защо за времето от началото на конфликта в Сирия

( 2011) вместо да бъде спрян тероризма, той достигна ужасяващи мащаби?

Именно това прозря светът и започна да говори. Една от френските телевизии France24 ( за да не ни обвинят в руска пропаганда) нарече ролята на Русия, ключова за постигане на мир,  признавайки приноса на Владимир Путин в борбата с тероризма.

 

 

 

 

» Въпросът за Близкия Изток се използва от руската дипломация, и за възстановяване на пълноценните връзки с Вашингтон»- цитират  France24 експерта по руска политика от аналитическия центът » Френски институт за международни отношения» (IFRI) Жулиен Несети.

 

 

Според мнението на френския експерт, руския държавен глава Владимир Путин ефективно е използвал всички възможности показвайки нежеланието на САЩ да спре военния конфлект в Сирия, и крайната нерешителност и подчиненост на ЕС, въпреки гръмките заявления за независима политика.

 

 

 

 

Про-западната пропаганда също обаче наклони везните в полза на Русия, защото псевдоскандалите за » ръката на Кремъл» в загубата на Хилари Клинтън, само поставяха Русия в центъра на вниманието. И все по-често световната общественост се убеждаваше сама, че Русия излиза права, независимо какво говорят САЩ.

 

 

 

» Владимир Путин може спокойно да отваря шампанското, за постигнатите успехи, защото успя да заяви пред целия свят страната си като важен фактор», — добавя Жулиен Несети.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Коментари:

Зареждане ...