На 15 декември 2016 година започна гледането на делото по юридическото установяване на факта за извършен държавен преврат в Украйна през 2014 година, което се разглежда от Дорогомиловския съд в Москва

 

 

На 15 декември в 10:00 (киевско време) на адрес: Руска Федерация, град Москва, ул. Студентска, дом № 36, зала 225,- ще се разглежда гражданско дело № 2-5836/2016 по заявлението на Владимир Николаевич Олейник, за установяване на факта, имащ юридическото значение — държавен преврат.

Владимир Олейник е поставил въпроса за привличането в качеството на заинтересовани лица по делото, външният министър на Германия Франк – Валтер Щайнмайер, председателят на Конституционния съвет на Франция Лоран Фабис ( външен министър на Франция през февруари 2014) , Радослав Сикорски ( външен министър на Полша през февруари 2014), Виктор Янукович ( президент на Украйна през февруари 2014) и Петро Порошенко ( народен депутат на Украйна през февруари 2014).

 

 

 

 

 

Завземането на властта от група проамерикански марионетки и националисти беше извършено в Киев преди 3 години. До сега обаче няма юридическа оценка на очевидните събития в Украйна, позати на всички като Евромайдан. За хората живеещи в Русия, Донбас, случилото се в Киев е държавен преврат, извършен със съдействието на американските специални служби, и в разрез с конституцията на Украйна.

 

Именно по тази причина, украинския политик, правозащитник и заслужен юрист на Украйна Владимир Николаевич Олейник, заедно със свои колеги, инициира делото по установяването на този факт юридически.

 

 

 

 

 

 

 

Справка: Украинския депутат Влаимир Олейник е направил юридически анализ на събитията в Украйна от февруари 2014 година, стигайки до извода, че в Украйна е извършен държавен преврат. В тази връзка депутатът, се обръща в Генералната Прокуратура на Украйна, с искане за разследване на въпросното престъпление, изпращайки заявлението си за отмяна на незаконните решения приети от Върховната Рада и към Висшия административен съд на Украйна. Получавайки отказ на искането си, украинския политик се обръща със същото заявление в Дорогомиловския районен съд в Москва.

 

Гледането на делото продължава, очаквайте подробности по темата в развитие.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;