На ежегодната 12-та поред голяма прес-конференция на Владимир Путин, руският президент коментира и въпроса с убийството на посланика Андрей Карлов в Турция.

 

 

 

 

 

» Мисля, че убийството на нашия посланик в Турция, преди всичко е покушение срещу Русия, безусловно и срещу руско-турските отношения. Откровено казано, аз бях скептичен и към тезиса, че и свалянето на нашия самолет е било без заповед от страна на висшото турско ръководство, а от хора, които искаха да навредят на руско-турските отношения. Но сега, след нападението на посланика, което беше извършено от сътрудници на спецназа, вече започвам да променям мнението си- вече ми се струва, че всичко е възможно, и проникването на деструктивни елементи в държавните структури, в това число и сред правоохранителните органи, сред армията на Турция.

Това разбира се, има дълбочинен характер. Аз нямам право да обвинявам някого, но ние виждаме този факт. Но това няма да попречи на развитието на руско-турските отношения, защото ние разбираме тяхната важност и ще се стремим към развитието им»,- заяви руският президент.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;