Американският художествен критик Джери Залц, който нарече снимките от убийството на Андрей Карлов «произведение на изкуството», възмути журналистите от  The Guardian.

Посол России в Турции Андрей Карлов во время выступления в галерее в городе Анкара

След убийството на руския посланик известният американски изкуствовед Джери Залц написа в своята колонка в списание The New York Magazine, че снимките от мястото на трагедията са «по странен начин чудесни» и му напомнят най-добрите работи на Караваджо.

 

Написаното от Залц не остана незабелязано. Ема Брокс от The Guardian заяви, че «убийството на хора не може да бъде произведение на изкуството».

 

Анализа на експозицията и цветовата гама на снимките, а също твърденията на Залц, че, наблюдавайки убиеца, можем да усетим «иреалния и съкровен визуален танц», журналистката счита за неуместно.

 

«Винаги се  погнусявам, когато в такива случаи критиците употребяват «особени думички», за да си създадат провокативен имидж», — пише Брокс.

 

Според автора от  The Guardian, ако се възползваме от категориите на Залц, можем да наречем произведение на изкуството дори печално известния надпис в Освиенцим.

 

«Но това никога не е било произведение на изкуството и никога няма да бъде», — резюмира журналистката.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;