Директорът на центъра за геостратегически изследвания в Белград Драгана Трифкович, смята че Сърбия има нужда от военна подкрепа от страна на Русия, тъй като индустриалния комплекс на балканската страна още не е възстановен след югославската война.

Москва предава бронетехника, танкове и изтребители на Белград, но по думите на сръбския експерт Сърбия има нужда не само от бронетехника, но и от средства за противовъздушна отбрана.

 

 

 

 

 

 

 

» В значителна степен индустриалния комплекс на страната беше разрушен след югославската война«,- припомни Трифкович.

» Затова и сега военните в Сърбия използват образците от времената на СССР»- допълни Драгана Трифкович, подчертавайки, че активното взаимодействие на страната с алианса НАТО определено усложнява руско-сръбското сътрудничество.

» Вече 4 години, Сърбия поддържа добри контакти с НАТО, като сега отношенията между нашата страна и алианса са на високо ниво, имайки предвид, че не се явяваме членове на НАТО»- добави политологът смятайки, че за Сърбия е важно равномерно да сътрудничи и със Запада, и с Изтока, именно заради това Сърбия разчита на укрепяне на военното си сътрудничество с Москва.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;