На 22 декември 2016, Дорогомиловския съд в Москва продължи разглеждането на делото за установяване на фактите по извършването  на държавен преврат в Украйна, по искането на бившия украински депутат Владимир Олейник.

 

 

 

 

 

 

 

Силовото завземане на властта в Киев, с помощта на прозападни,националистически и олигархични сили, извършено през 2014 година съпроводено с много жертви, а след това последствията- националистическия терор в Украйна и войната в Донбас-така нареченият Евромайдан, всъщност е чиста проба добре организиран държавен преврат с подкрепата на САЩ.

В края на 2013 година държавността на страната оказала се в алчните ръце на олигарси и националисти тотално деградира, което повлече след себе си серия от събития, изветсни като » Украинска криза».

 

 

На 21 ноември 2013 година в Киев започна протестна акция срещу отказа на правителството на Виктор Янукович да подпише споразумението за асоциация с ЕС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

« През ноември 2013 година започна събирането «майдана» след като Янукович отклони предложението за подписването на споразумението за асоциацията с ЕС. На «майдана» излезе страшно много народ, хората излязоха с добро настроение първоначално, със знамена, като на празник, защото внушението беше, че Украйна трябва да стане част от Европа, което ще подобри живота на украинците. Но буквално след няколко дни, на площада се появиха група радикали, които започнаха да скандират съвсем други лозунги»,- разказа пред съдда бившия ръководител на украинската обществена организация «Молодь. Громада. Влада».

 

 

 

 

 

 

 

Гледането на делото за държавен преврат стартира на 15 декември по заявителството на Владимир Олейник.

На 16 декември Дорогомиловския съд  изслуша бивши високопоставени чиновници от Украйна, заемащи ключови позиции в президентската администрация, генералната прокуратура, Министерство на вътрешните работи на Украйна, Службата за национална сигурност (СБУ), в съда се яви и незаконно сваления от власт Виктор Янукович, в качеството си на заинтересовано лице.

Всички свидетели заявиха, че еднозначно разглеждат събитията в Киев от 2014 като антиконституционен и държавен преврат.

 

Следим темата в развитие, очаквайте подробности.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;