ФБР и Министерството за национална сигурност сувместно с полицията на Ню Йорк предупредиха гражданите на САЩ за заплаха от терористични атентати по време на новогодишните празници и тържествата на площад Таймс Скуер, предаде телевизия  ABC.

 

 

 

 

 

 

 

Спецслужбите не изключват, че терористите готвят атаките по сценариите на Ница и Берлин с използването на тежкотоварни пътни транспортни средства, но разглеждат и други възможни варианти. Според данните на американските правоохранителни органи, не трябва да се подценява и вероятността, за джихадисти-самоубийци, или екстремисти, които организират масови убийства на граждани, като случаите в Орландо и Сан- Бернардино.

 

 

 

 

 

» Обезпокоени сме по повод тържествата за Нова Година, и имаме основания да предполагаме, че празника може да стане мишена за екстремисти, дори нямащи връзка с известните терористични организации, а действащи от лични подбуди»,- коментираха от правоохранителните органи в САЩ.

 

 

 

За коледните и новогодишни празници спецслужбите от цяла Европа, също са в повишена готовност тъй като да се подценява подобна вероятност граничи с безразсъдство. Всяка държава усилва мерките за сигурност и е нащрек, тъй като терористите неведнъж обещаха кървава Коледа и Нова Година.

Никой не е застрахован, както показаха атентатите в Турция и Германия, за това всички граждани също трябва да реагират на съмнителни лица или странни пакети по местата за обществен транспорт, като спирки, метро, станции и да подават сигнали своевременно, ако забележат нещо подозрително. Голямо внимание се отделя и на обществени места като концертни зали, училища, театри, и площади.

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;