Северноатлантическият алианс обяви Русия за най-голямата заплаха, вместо тероризма, заяви в четвъртък министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

 

 

 

 

 

 

» Вместо обединяване на усилията в борбата с общото световно зло-тероризма- НАТО обяви Русия за най-голямата заплаха и продължава да увеличава военния си потенциал около нашите граници»- заяви министърът на отбраната на Русия по време на заседанието на колегията.

 

» Именно под такъв предлог беше увеличен бюдежта на страните от Северноатлантическия алианс с 26 милиарда долара, който състави 918 милиарда общо. Ръководството на НАТО прие решение за следващата година да разположи в Прибалтика и Полша четити усилени баталионно-тактически групи, а на територията на няколко страни от Източна Европа — да разположи и поддържа бронетанкова бригада на американските сухопътни войски»,- добави министърът.

В началото на своето обръщение, Сергей Шойгу отбеляза, че през текущата година е имало много събития, свързани с сигурността на Русия, като се е наблюдавало разширяване на характера и географията на предизвикателствата, нарастване на ролята на военните сили в международните отношения.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;