Съвременна Украйна стана не просто  несъстояла се държава, така наречената «fale state», — тя бързо се превръща в място за развъждане на нацизъм, престъпност и хаос в сърцето на Източна Европа.

 

 

 

 

 

 

 

Докато безнадежно зомбираните  укропатриоти още чакат тортата си от евромайдана — безвизовия режим за ЕС, самата Украйна, в очите на съседите-европейци, се превърна от  кандидат за членство в ЕС в основния претендент за повторение на «югославския» сценарий.

 

Това започват да осъзнават вече и в самата Украйна.

 

 

Лидерът на общественото движение «Украинския избор — право на народа», представителят на Киев в хуманитарната подгрупата по Донбас, Виктор Медведчук заяви, че ЕС възнамерява да затвори границите си защото се страхува от разгула на  радикализма в Украйна.

 

 

«Парубий (Андрей Парубий- главата на украинския парламент -ред.) уверява, че»вече приключват  консултациите по повод  механизма за преминаване  към безвизов режим «, и се надява  решението да  бъде взето през тази година.

 

 

 

«Слушайки го си задаваш въпроса: той не е ли слушал изявлението на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, че Франция, Германия, Белгия, Унгария, Италия  блокират » безвизи » за Украйна или съзнателно въвежда украинците в заблуждение?  Парубий не може да не знае, че Европа има намерение да затвори границите си, поради опасението си от ширещия се  радикализъм, тероризъм и екстремизъм в Украйна «, — цитира Медведчук украинските медии.

 

 

 

 

Случилото се  в Киевска област е още едно доказателство!

 

Нека ви напомня, че в престрелка между силите за сигурност по време на полицейска акция загинаха петима души в района на Киев.

 

 

 

Обяснението на члена на колегията на МВР Антон Геращенко изглежда напълно нелепо: тя е настъпила след като служители по сигурността задържали полицаи, проследяващи  банда крадци. Намиращите се наблизо колеги на задържаните  решили, че те са в беда и тръгнали към тях с микробус. На мястото се произвел кратък бой, в резултат на  който загинали петима души: двама служители на службата за държавна охрана, двама полицаи и един войник на спецподразделението Корпус за  оперативно внезапно действие — подразделение на Националата полиция .

 

 

Кой  възрастен човек може да повярва на тези глупости? В действителност в Украйна вече започнаха истински » криминални войни», превъзхождащи по мащаб и жестокост конфронтацията на момчетата от 90-те години на миналия век. За 25-те години, изминали от обявяването на независимостта на Украйна, по-голяма част от великото съветско наследството беше безсрамно разпиляна и разпродадена — а за останките сега ще се води война не за живот, а за смърт.

 

 

 

Икономическите и финансови ресурси на Украйна като държава намаляват много бързо, а хората, които привикнаха да заработват от войната през последните три години станаха твърде много. Няма пари, предприятията, които носят реална печалба, останаха много малко — а в страната има десетки хиляди въоръжени хора,  отвикнали да работят и  готови на всичко, за да останат на кърмилката.

 

 

 

 

Порошенко и неговият екип не разполагат с възможност да се противопоставят на  нарастващата криминализация, потокът на контрабандата с оръжия от АТО зоната ( регион, в който се  провеждат анти-террористически операции в източната част на Украйна-бел.пр.) и радикализацията, причинена от катастрофалния спад в жизнения стандарт и нарастването на тарифите.

 

 

 

 

Точката на необратимост е премината. Украйна вече се е превърна в «територия на хаоса» — и не е необходимо да си пророк, за да предвидиш, че ЕС няма да приеме никое «40-милионно Косово». И ще откаже безвизовия  режим! Както се казва, «лошо няма» …

 

 

 

 

 

 

автор: Андрей Князев,

превод от руски: Петя Иванова

специалno за News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;