Убийството на руския посланик в Турция Андрей Карлов не е терористичен акт, а «възмездие за престъпленията на Владимир Путин» в Сирия, счита Герш Кунтцман от New York Daily News.

 

Убийство посла и сирийский вопрос: к чему приведет трагедия в Анкаре

Авторът на статията заявява, че не «лее сълзr» за руския посланик и е изненадан, че убийството не се е случило още преди няколко месеца. Журналистът твърди, че Кралов е бил «въплъщение» в политика, по време на която се «хвърляли бомби, убивали са деца», «изтребители разрушавали цели градове», а «сирийският безумец» Башар Асад е получавал помощ за кръвопролитната си кампания.

 

Сега «правосъдието бе раздадено», пише журналистът.

 

 

Той сравнява терористичния акт в Анкара с убийството на немския дипломат Ернст фом Рат в Париж през 1938 г. Застреляният от еврейски студент дипломат, разбира се, «не е бил невинна жертва». В очите на много той бил въплъщение на «хитлеристка жестокост, геноцид, антисемитизъм и надигащата се световна агресия», продължава авторът.

 

Редакцията припомня, че

 

Ернст фон Рат (нем. Ernst Eduard vom Rath) е дипломат от Нацистка Германия — трети секретар на посолството на Третия райх в Париж.

 

На 7 ноември 1938  година е прострелян с 5 изстрела в корема от германския евреин Хершел Гринспан. Ернст фон Рат умира 2 дни по-късно, като същата вечер в Германия избухва голям погром срещу евреите известен като Кристалната нощ.

Цветы у здания министерства иностранных дел РФ в связи с гибелью посла России в Турции Андрея Карлова

Кунтцман твърди, че Карлов в  Турция е бил не дипломат, а «войник». И няма значение къде е загинал — «на полето на боя в Алепо или в галерия в Анкара».

 

«Неговият убиец също е войник — не терорист, забележете, а войник. Терористите убиват невинни хора, хвърлят се с камиони в рождественски пазари или със самолет в небостъргачи. Войниците убиват войници», -пише Кунтцман.

 

Андрей Карлов бе убит в понеделник при откриване на изложба в Анкара. Полицаят Мевлют Мерт Алтънташ няколко пъти стреля в гърба на руския посланик, раните се оказаха смъртоносни.

 

Според свидетелски показания на очевидци, убиецът е бил в делови костюм и вратовръзка, затова е бил взет за охрана на дипломата.

 

По време на полицейска операция нападателят е бил унищожен.

 

Външнополитическите министерства на много страни осъдиха убийството на посланика, руското МВнР квалифициа случилото се като терористичен акт.

News Front ПП

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;