«Не можахме да излъчим кабинет, защото всяка парламентарна група имаше своите приоритети. За съжаление не успяхме да постигнем златното сечение. Разговорите бяха нормални. Говорихме за антикорупционният закон, съдебната реформа, образование, икономика и т. н. Ние искахме в срокове да заложим конкретни неща.»

 

Това каза председателят на ПГ на Реформаторския блок и зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски по бТВ

 

«След тези разговори излязох като човек, който е направил усилие и съм спокоен. Очевидно е, че левите сили са много въодушевени, а те не се справят добре с управлението на държавата. Няма как да изпълним всичко за две години», посочи Зеленогорски.

 

«Ако не беше тази грешна стъпка на Борисов, нямаше да се стигне дотук. Трябваше да мисли, да не казва, че ще си подаде оставката. Не искам да бъде отписан ГЕРБ, РБ и ПФ. Не давам хълма без бой. 12 години съм водил битката в Плевен», коментира още председателят на групата на реформаторите в НС.

 

По думите му в момента в парламента има мнозинство около 140-150 депутата.

 

«Този филм съм го гледал много пъти. В момента сме най-спокойното място, а какво ще се случи след 5-6 месеца, никой не знае. Ние ще направим всичко възможно да не допуснем лява вълна. Сега изпуснахме питомното и ще гоним дивото», каза още Зеленогорски.

.

Тагове: ; ; ; ;