Полски експерт: Смъртта на руския дипломат е «възмездие за Алепо»

Дата на публикуване: 20 12 2016, 18:35


В Турция живеят голям брой бежанци от Северна Сирия, където Русия в последните месеци «уби хиляди мирни граждани», — това заяви полският експерт Адам Балцер.
В интервю за Onet той нарече убийството на руския посланик Андрей Карлов «възмездие за Алепо». Терористът, убивайки дипломата, искал да каже: «Който воюва с меч, от меч умира», — отбеляза Балцер.
Польский эксперт назвал смерть российского дипломата «возмездием за Алеппо»
 «Считам, че Русия ще изпадне в ярост: много отдавна не са стреляли в нито един техен посланик. Турция ще твърди, че това не е нейна вина и че покушението е поредното доказателство, че турската държава, независимо от деспотичния режим, е все по-нестабилна страна», — такава оценка на направи Адам Балцер, експерт от  WiseEuropa.
Политологът не се съмнява, че покушението над посланика на Русия Андрей Карлов, е възмездие за Алепо.
Според Адам Балцер, убийството на посланика на Русия показва къде в момента се намира Турция.
«Ердоган искаше да бъде като Путин. Но в Турция вече става въпрос за много терористични атаки. В последните месеци има над десет акта на тероризъм», — казва експертът.
 «В Турция в момента се намират 3 милиона бежанци от Сирия и Ирак, там са най-много в света. Те са бежанци от северната част на Сирия, която е силно свързана с Турция в продължение на векове. В тази част на Сирия в последните месеци Русия уби хиляди мирни граждани. Затова това покушение беше възмездие за Алепо. Терористът, убивайки посланика, искаше да каже: който воюва с меч, от меч умира», — прави изводите си Балцер.
 В Москва бе планирана среща на министрите на външните работи на Русия, Турция и Иран на тема ситуацията в Сирия, припомня Onet.
Бел.ред. Гореспоменатата среща бе проведена на 20 декемри, както бе и планирана.
Превод: News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий