Independent: WikiLeaks предложи на Обама да провери достоверността на данните на ЦРУ

Дата на публикуване: 19 12 2016, 12:58


WikiLeaks предложи на Барак Обама да провери достоверността на изводите на американското разузнаване, според които Русия е организирала изтичане на електронната кореспонденция на демократите, за да се намеси в изборите на САЩ и така е помогнала на Доналд Тръмп да стане президент, съобщи  The Independent.
Представителите на сайта отбелязаха също, че само след проверка на заключенията на разузнавателните служби може техните заключения да се считат за достоверни.
Independent: WikiLeaks предложил Обаме проверить ЦРУ на достоверность
В акаунта си в Туитър  WikiLeaks заяви, че само след проверка на достоверността на заключенията на американските спецслужби заключенията им мога да се считат за достоверни.
Британското издание припомня, че това лято точно  WikiLeaks публикува кореспонденцията на националния комитет на Демократическата партия на САЩ, а също на шефа на предизборния щаб на Хилъри Клинтън Джон Подеста.
В събота стана ясно, че ФБР и директорът на Националното разузнаване на САЩ са се съгласили с изводите на ЦРУ, според които Русия се е намесвала в президентските избори в Америка, за да помогне на Доналд Тръмп да победи.
По-рано основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж в интервю за RT заяви, че електронната кореспонденция на демократите е била получа не от Москва, пише британското издание.
News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий