Условието за излизането на останалите терористи от източната част на Алепо е евакуацията на 1 200 жители от населените места Фуа и Кефрайа в провинция Идлиб, намиращи се под обсада от терористите, съобщи сирийската държавна телевизия.

 

Эвакуация боевиков и мирных жителей из восточного Алеппо

По-рано агенция SANA предаде, че в четири района от източно Алепо са започнали да пристигат автобуси, в които ще бъдат евакуирани останалите бойци и техните семейства. Шиитските селища Фуа и Кефайа над три години са обкръжени от бойците от «ан-Нусра».

 

«Според споразумението 1200 човека ще напуснат Кефрайа и Фуа в замяна на аналогичен брой от източните квартали на Алепо, но нито една група бойци и техните семейства няма да започнат придвижването, докато не пристигнат жителите на Фуа и Кафрайа», — се казва в съобщението от държавната телевизия.

 

Във Фуа и Кафрайа остават под обсада около 20 хиляди човека. В тези две населени места, намиращи се в северозападната част на Сирия, липсват предмети от първа необходимост, постъпват съобщения за гибелта на населението от глад. От ръцете на терористите вече са загинали над 2 хиляди човека, сред които около 400 деца

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;