Доналд Тръмп не е съгласен с мнението на съпругата на настоящия президент на САЩ Мишел Обама, че идването на власт на републиканеца означава край на всички надежди за американския народ за промени в страната. Това новоизбраният президент заяви в събота в речта си пред привърженици в град Мобил, щата Алабама.

 «Мишел Обама заяви вчера, че повече няма надежди. Разбирам, че тя е говорила за миналото, а не за бъдещето. Точно обратното, има големи надежди и огромен потенциал. Като държава ние ще станем велики така, както никога досега», — увери Тръмп.

«Сценарият още не е написан. Не знаем каква глава от историята ще се превърти утре. Но за първи път от дълги години знаем точно, че всяка от тези глави ще бъде написана от вас», — обеща републиканецът, обръщайки се към десетки хиляди привърженици.

 

Той даде да се разбере, че е обезкуражен от думите на Мишел Обама.

«Неотдавна бях със съпругата ми Мелания в Белия дом. Президентът и неговата жена бяха рядко любезни с нас. Надявам се, че Мишел Обама е имала предвид нещо друго и се е изразила не както трябва», — добави новоизбраният президент.

 

Мишел Обама в интервю за телевизионната водеща Опра Уинфри, част от което бе излъчено в петък, изрази общото разочарование и предстоящото влизане в Белия дом на Тръмп, тя добави, че така завършва ерата на «надеждите и промените», която ера е продължила осем години при управлението на Барак Обама.

 

«Сега след изборите вече усещаме разликата…Сега чувстваме какво означава да нямаш надежда, — каза жената на 44-ия президент на САЩ. — Как ще постъпите, когато сте загубили и последната си надежда, Опра?».

През ноември Тръмп и неговата съпруга Мелания посетиха Белия дом, където разговаряха с Обама и първата лейди. Новоизбраният президент отбеляза на профила си в Туитър, че неговата жена «много е харесала» Мишел Обама.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;