Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп е готов да се съгласи с това, че Русия е била зад хакерските атаки по време на  президентската кампания в САЩ, ако той получи отчет от ЦРУ и ФБР за подобна намеса. Това каза в ефира на Fox News Райнс Прибус, който Тръмп назначи на поста шеф на администрацията на президента на САЩ.
«Считам, че той би се съгласил с такъв извод, ако ФБР и ЦРУ бяха представили отчет и бяха показали на американския народ, че са с единна позиция», — заяви Прибус.

Той отбеляза още, че няма доказателства за това, че резултатите от изборите са повлияни от публикуването на «няколко десетки електронни писма на Джон Подеста».

 

По-рано кандидатът за президент на САЩ Хилъри Клинтън на среща със спонсорите си заяви, че президентът на Русия Владимир Путин лично е ръководел операцията по взлома на сървърите на Демократическата партия. В качеството на причина за това екс-държавният секретар назова личната неприязън към нея на руския президент.

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не вярва на това, че Русия би могла да се намеси в хода на президентската надпревара в САЩ.

 

Тагове: ; ; ;