Меркел: «Русия, Асад и Иран извършват престъпление в Алепо, трябва да бъдат наказани»

Дата на публикуване: 18 12 2016, 05:02


Русия, Иран и Башар Асад са виновни за «целенасочените атаки върху гражданското население в Алепо, тези престъпления трябва да бъдат наказани», заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел на срещата на ЕС в Брюксел.
В същото време, независимо от призивите за «солидарност», европейските политици не успяха да стигнат до решение на въпроса за разпределението на сирийските бежанци, пише Bild.
Меркель призвала «наказать» Россию за «преступления в Алеппо»
 Канцлерът на Германия Ангела Меркел осъди Русия, Иран и «режима на Асад» за «целенасочените атаки над гражданското население и болниците» в сирийския град Алепо, пише журналистът Дирек Херен за Bild.
Меркел направи изявлението си по време на срещата на върха на ЕС в Брюксел.
«Това е престъпление, което трябва да бъде наказано», — подчертала канцлерът, обвинявайки ООН в «провал на Съвета за сигурност».
При завършване на срещата лидерите на страните от ЕС поискали «надеждна защита» на гражданското население на Алепо.
Според тях, гражданите трябва да напуснат града «под наблюдението на неутрални страни», а трябва да бъдат създадени и хуманитарни коридори.
«Защитата на гражданите — това е абсолютен приоритет», — заявил председателят на Европейския съвет Доналд Туск.
Заедно с това представителите на страните от Европа не успели да стигнат до решение на въпроса за разпределение на сирийските бежанци и се ограничили само призиви към «салидарност», пише Херен.
Такива страни, като Унгария, Полша и Словакия, открито се обявили против приемането на бежанци.
Във връзка с избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и за възможното отделяне на Вашингтон от ЕС и НАТО на срещата също прозвучало предложението за разширяване на «гражданските и военни възможности» в Европа, резюмира авторът на материала от Bild.

 News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий