Европа рано или късно ще промени позицията си спрямо украинските власти и трезво ще оцени какво се извърши в страната при новото ръководство. Това заяви бившият депутат от Върховната рада Владимир Олейник. Той е инициатор на съдебния процес в Москва за признаването на събитията от пролетта на 2014 г. в Киев за държавен преврат.

 

«Считам, че днес и Порошенко разбира положението си, защото този документ ще бъде прочетен и в Европа рано или късно. Там върви смяна на елита, който ще се откаже от принципа си, че този кучи син е нашият кучи син. Издигнаха го днешните, но смяната върви. Ще дойдат други, които ще кажат: извинете, бихме искали да видим какво сте подкрепяли в Украйна», — каза Олейник след поредното съдебно заседание.

 

«Какво още трябва да стане в Украйна, за да нарекат това държавен преврат? Силовото завземане на властта беше факт, имаше реална неконституционна промяна в парламента, конституцията бе потъпкана, президентът бе незаконно отстранен, незаконно бе формирана властта, буквално беззаконие в съдебната система е налице, тя се унищожава и до днес», — добави политикът.

 

Тагове: ; ; ; ;