BI: Жена от екипа на Тръмп призова Русия да разкрие тайните на Клинтън

Дата на публикуване: 17 12 2016, 17:10


Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп назначи на поста директор на стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност Моника Кроули, съобщи Business Insider.

По-рано Кроули стана популярна с това, че призоваваше Владимир Путин да публикува електронните писма на Хилъри Клинтън, свързани с дейността на семейния фонд на екс-държавния секретар.

BI: Новая участница команды Трампа призывала Россию раскрыть тайны Клинтон

Моника Кроули поне веднъж вече бе «заловена», че е на страната на Путин. Това стана във връзка с публикуването на електронните писма на Клинтън, припомня изданието.

 

През юни Кроули в отговор на новината за това, че Държавният департамент на САЩ в продължение на 27 месеца няма да публикува електронните писма, имащи отношение към фонда на Клинтън, публикува в Туитър такъв пост: «Считам, че това трябва да го направи Путин».

I guess Putin is going to have to do it. RT «State Dept Won’t Release Clinton Fdn Emails for 27 Months http://dailycaller.com/2016/06/30/exclusive-state-department-wont-release-clinton-foundation-emails-for-27-months/ 

Photo published for EXCLUSIVE: State Department Won’t Release Clinton Foundation Emails for 27 Months Via @dailycaller

EXCLUSIVE: State Department Won’t Release Clinton Foundation Emails for 27 Months Via @dailycaller

Hillary would be in Oval Office for months beforer public sees key communications

dailycaller.com

Този пост на Кроули се появи, когато ЦРУ и ФБР бяха на единно мнение, че Русия се е опитала да повлияе на президентските избори в САЩ, отбелязва изданието.

Както се съобщава в статията, Доналд Тръмп по време на пресконференция през юли намекна нещо подобно, че американските СМИ «ще наградят» Русия, ако тя намери изтритите писма от личния сървър на Хилъри Клинтън.

 

Самата Клинтън сега заявява, че хакерската атака на руските спецслужби е била атака на «лична мъст» на Путин по неин адрес.

 

Според Клинтън, лидерът на Кремъл е тръгнал не само против нея лично, но и се опитвал «да подрини американската демокрация» в рамките на «дългосрочна руска стратегия, която трябва да ни застави да се съмняваме в самите нас».

 

Доналд Тръмп и някои други представители на републиканската партия на САЩ отхвърлиха обвиненията за руското участие в кибератаките.

Според новоизбрания президент, всички нападки срещу Русия  са опит да се обяви победата на Тръмп на изборите за незаконна, пише изданието.

News Front Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;

Добавить комментарий