Държавния преврат в Украйна извършен през 2014 година е бил подготвен от американските спецслужби, това заяви бившият началник на администрацията на украинското президентство Андрей Клюев по време на заседанието на Дорогомиловския съд в Москва.

 

 

 

 

 

 

 

В четвъртък, съдът продължи гледането на делото по иска на бившия депутат от Върховната Рада Владимир Олейник, по признаването на събитията в Украйна за държавен преврат.

На заседанията пристигна и сваления незаконно от власт тогавашен президент на Украйна, Виктор Янукович, който се яви в качеството на заинтересовано лице.

 

 

 

 

» Украйна преживя две » цветни революции, като и двете бяха скроени по един сценарий от западните спецслужби, и по- конкретно от спецслужбите на САЩ»,- заяви пред съда  Андей Клюев, който изрази увереност, че събитията са били подготвени и планирани много по-рано.

 

 

 

 

 

» По всички признаци, това си беше както държавен преврат, така и военна спецоперация, която се е опдготвяла не една или две години»,- отбеляза още бившия началник на украинското президенство.

 

 

 

 

 

 

Андрей Клюев раздели на две, хората излезли на киевския майдан през 2013-2014 на площада за Независимост- мирни протестиращи, и провокатори.
» Имаше мирни протестиращи, а също така и специално обучени и платени протестъри, които хвърляха коктейли Молотов, палиха, чупиха, и се биха с служителите от спецподразделенията на «Беркут». И тази категория участници беше финансирана от американските специални служби»- допълни още Клюев.
Според неговите думи, «кураторите» са влагали огромни суми пари в обучението на бойците за да постигнат желания ефект, да дискредитират правоохранителните органи и да създат хаос, с илюзията, че това е борба за свобода и път към Европа.
А признаците на военна операция в събитията, са видни и от факта, че едновременно в големите градове се случват щурмове на администрацията.

 

 

 

Андрей Клюев оглави президентската администрация по времето на Виктор Янукович през периода януари-февруари 2014 година и активно участва в преговорите с опозицията по сключване на споразумение за овладяване на кризата.

 

Към днешна дата, ситуацията в Украйна е катастрофична, а последиците от държавния преврат и незаконното вземане на властта са засегнали практически всички сфери, единствената жертва от събитията продължава да бъде украинския народ, който беше жестоко манипулиран и излъган.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;