Бившият конгресмен от Джорджия Джек Кингстън, който е един от помощниците на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, счита, че новата американска администрация следва сериозно да разгледа свалянето на санкциите срещу Русия. Това екс-конгресменът заяви в интервю за CNN, което бе излъчено в ефир в четвъртък.

 

Както отбеляза Кингстън, САЩ следва «да запазят добрите си отношения с най-крупните държави в света, чиито икономики влизат в списъка на най-големите».

 

Екс-конгресменът добави, че САЩ «не забелязват много неща, които прави Китай и други държави, които са американски търговски партньори».

 

Помощникът на Тръмп подчерта, че «в условията, когато американците правят бизнес с Русия за 50 млрд долара, би следвало да се запазят възможностите за добра комуникация с руснаците».

Ние трябва заедно да работим в Сирия, Украйна, всичко това са много важни теми. Но трябва да поддържаме отношения в бизнеса, когато се решават тези военни въпроси».

 

Пътуването на Кингстън в Москва

Както отбелязва CNN, Кингстън съвсем неотдавна е посетил Москва, където е обсъждал с представители на руския и американския бизнес възможностите за отмяна на санкциите срещу Русия. Той не е провеждал срещи с официални лица от Русия или дипломати от САЩ.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;