Вчера, 15 декември в Москва започна разглеждането на делото по установяване на фактите за извършеният държавен преврат в Украйна, заявител по делото — бившият украински депутат Владимир Олейник.

По време на първото заседание, в качеството на заинтересовано лице пристигна Виктор Янукович, който заяви, че Майдана е бил осъществен с пряката подкрепа от Запада.

 

 

 

 

 

 

» Майдана беше всестранно подкрепен от западните сили- това беше жесток сценарий, който впоследствие стана кървав. Кои са авторите му? Не се наемам да твърдя», -заяви бившия президент на Украйна, Виктор Янукович.

 

 

Натискът от страна на Запада беше постоянен, западните делегации пристигаха постоянно в страната и подкрепяха участниците в Майдана.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

» Споразумението с ЕС противоречеше на националните интереси на Украйна»- добави още Янукович.

 

 

» Около 200 милиарда долара бяха загубите от подписването на споразумението с ЕС. Отгвориха ни, че те нямат такива средства».

 

 

 

По негови думи, са били планирани преговори във формат- ЕС, Украйна, Русия, обаче споразумението с ЕС се е оказало крайно неизгодно.

 

 

» Споразумението с ЕС противоречеше на националните интереси на Украйна. Отделно олигарсите в страната бяха попаднали под прякото влияние и натиск от финансовите системи на Запада и ползвайки различни способи, дезинформираха украинците чрез своите СМИ.»

 

» Докато следвахме европейския път, нямаше проблеми. Проблемите започнаха след като казахме, че това не е изгодно…вижте, измихаха три години, а споразумениетос ЕС  не е подписано- икономиката падна, войната продължава, а населението страда от нищета…»

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;