Представител на Демократическата партия на САЩ е бил източникът на изтичане на кореспонденцията от пощата на бившия държавен секретар на Хилъри Клинтън, заяви работещият за  WikiLeaks бивш британски дипломат Крейг Мюрей.

 

(Инсайдер (англ. insider) — член на някаква група, имаща достъп до информация, недостъпна за широката публика. Терминът се използват в контекста, свързан със секретна, скрита или друга закрита информация или знания, инсайдерът е член на група, притежаваща информация, която притежава само тази група).

Бившият дипломат, който някога е заемал поста посланик на Великобритания в Узбекистан, е разказал за изданието, че лично е пътувал за тези материали във Вашингтон. Според него, предаването на документите от ръка в ръка е било извършено в една гориста зона недалеко от Американския университет.

Източникът, твърди Мюрей, категорично не е приемал корупцията около Фонд Клинтън и неизгодните условия в предизброната борба за основния съперник на Клинтън в борбата за номинацията от демократите Бърни Сандърс. В резултат на това човекът е решил да предаде материалите на представител на WikiLeaks, но не лично, а чрез посредник.

 

 

 

Тагове: ; ; ;