Членовете на бандитските групировки, напускащи последните си «крепости» в югоизточните райони на Алепо, палят своите щабове. Както съобщи телевизия «Ал-Маядин«, в небето над тази част на града се издигат кълбета от дим.

 

Според телевизията, терористите унищожават не само документацията и техниката, но ликвидират и наличните там хранителни запаси.

В четвъртък започна първият етап от операцията по извеждането на активистите от въоръжените групировки и мирните жители от Алепо. Автомобилите на Сирийския Червен Полумесец тръгнаха към зоната на контрол на бойците през КПП в района на Рамус.

 

Първи ще бъдат евакуирани ранените и нуждаещите се от спешна медицинска помощ.

От страна на сирийските власти са извършени всички необходими приготовления в КПП Рамус за успешното провеждане на операцията.

 

Според данните на «Ал-Маядин», югоизточните квартали на града, обкръжени от сирийската армия, ще напуснат 12 хиляди човека.

Това са членове на бандитски групировки (около 4 хиляди човека) и техните семейства, а също мирни жители, които екстремистите използвали в качеството им на жив щит.

Планира се радикалите, които са отказали да се възползват от амнистията и да се предадат на войската, да се насочат към специално отделен коридор в западните покрайнини на града, а оттам да се изпратят към провинция Идлиб, която се намира под контрола на въоръжената опозиция.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;