Руският Център за примирие между враждуващите страни в Сирия се подготвя да изведе от източно Алепо останалите бойци и членовете на техните семейства в посока към град Идлиб, тяхната безопасност се гарантира от сирийските власти. Това съобщиха в четвъртък от Центъра за примирие.

От Центъра за примирие отбелязват, че сирийските власти гарантират сигурността на всички членове на въоръжените групи, решили да напуснат източните квартали на Алепо.

«Руският център за примирие води мониторинг на обстановката в Алепо с помощта на камери за видеонаблюдение и безпилотни летателни апарати», — се казва в съобщението.

Ранените ще бъдат съпроводени от представители на Международния Червен Кръст

 

«Към руския Център за примирие за оказване на помощ при транспортирането от източните райони на Алепо на ранените бойци са привлечени представители на Международния комитет на Червения Кръст и автомобили за Бърза помощ», — се казва в съобщението.

Както съобщи по-рано ТАСС от женевската щаб-квартира на МКК, в евакуацията на ранените от Алепо ще вземат участие 100 сътрудници на Международния комитет на Червения Кръст и доброволци от Сирийския Червен Полумесец.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;