Лидерите на въоръжените банди в източно Алепо нарушиха споразумението със сирийските власти за излизането им от града и възобновиха бойните действия тази сутрин, атаката им бе отблъсната. Това съобщиха от Центъра за примирие между враждуващите страни в Сирия.

 

Извеждането на терористите от града е отложено

 

Както съобщи по-рано телевизия «Ал Маядин», на 14 декември от 05.00 часа се планираше извеждането на 5 хиляди бойци с техните семейства от Алепо. Въоръжените групировки трябваше да напуснат града от квартала Салах ед -Дин в западните покрайнини на Алепо по сцециално обособен коридор, оттам се планираше те да бъдат изпратен с автобуси в град Атариб, близо до турската граница. Част от бойците се планираше да бъдат извозени в провинция Идлиб, намираща се под контрола на бандитските групировки.

 

По-късно телевизия «Ал Арабия» съобщи, че извеждането на бойците от Алепо се отлага по неизвестни причини.

По информация на телевизията, първата група от 20 ранени е пристигнала в Рамус, но после операцията по предислокацията на бойците е била спряна.

 

От края на ноември сирийската войска и опълченците провеждат операция по ликвидиране на въоръжените групировки в източната част на Алепо.
Руският Център за примирие се занимава с извеждането на населението чрез хуманитарните коридори. Във вторник от Центъра съобщиха, че сирийските власти контролират вече над 98 % от града.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ;