Да се върнем към проблема Палмира.

Вероятно воюващите на земята са се надявали на всевиждащата авиация, която пък на свой ред е надценила възможностите на сухопътните войски.

 

И все пак: защот руските ВКС не разгромиха колоните на бойците в похода им към Палмира?

Отгоре се вижда всичко, и схемите за подкрепа на сирийските «умерени опозиционери», и плановете да се прехвърлят терористите от Мосул в Сирия са известни отдавна.

Има въпроси и към радиоразузнавенто, защото операция с участието на многохилядни тероисти не може да се подготви и проведе в режим на многодневно радиомълчание. Терористите не са можели да се съберат в предградията на Палмира без съгласуване на маневрите си по място и време, би трябвало в ефира това да се е фиксирало…

 

Повече от ясно е, че крилатите «Калибри» не могат да унищожат всички пунктове за управление на ИД на сирийска територия.

Еще един справедлив въпрос: защо терористите толкова седмици се отбраняват в обкръженото Алепо, а сирийските войски не удържаха Палмира дори за две денонощия?

Вероятно трябва да се смени кардинално системата на подготовка на специалистите, стратегията и тактиката на армията на САР.

 

В навечерието на пълния триуф на сирийските войски в Алепо американците съзнателно спряха операцията срещу Рака, с това освободиха бойците от ИД.

А това никак не е случайно.

Боевики террористической группировки Исламское государство (ИГ, запрещена в России) в районе Пальмиры

На 8 декемеври президентът на САЩ Барак Обаа свали ограниченията за доставка на оръжие, боеприпаси и военна техника за съюзниците на Вашингтон в Сирия. Фактически САЩ открито подкрепят терористите, а целта е да се навреди на «диктатора Асад» и неговите съюзници.

 

През март успехите на сирийската армия в Палмира НЕ бяха приветствани от официалния представител на Държавния департамент на САЩ Марк Тонър, който нарече правителствените сили в САР само «по-малкото от двете злини».

 

 

Заминаващата си администрация на Белия дом с помощта на терористите от ИД се опитва да спасят реномето, максимално усложнявайки мирното регулиране на сирийския проблем, целта им е да направят новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп заложник на безкраен близкоизточен конфликт, а и да насолят Русия.

 

Защото победата на армията на Башар Асад ще се превърне в триумф за Сирия, Иран и Русия.

И едновременно — в съкрушително военно-политически поражение за САЩ и техните съюзници (Турция, Саудитска Араби, Катар и още 50 страни).

Автор: Александър Хроленко, ТАСС

Превод News Front ПП

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;