Атаката на бойците от Ислямска държава над Палмира — това е ответна реакция на успехите на сирийската армия в Алепо в борбата с терористите и опит да се отвлече вниманието на военните.

Такова изявление направи президентът на Сирия Башар Асад в интервю за  RT.

 

«Този отговор е резултат на това, което се случва в Алепо, на придвижването  на сирийската армия, те искат да предотвратят победата в Алепо, заедно с това да отвлекат вниманието на сирийската армия от Алепо, но това не сработи», — каза Асад.

Според него, за западните СМИ атаката на ИД към Палмира «не е интересна». Ако Палмира бе завзета от правителствената войска, «това би предизвикало безпокойство по повод културното наследство».

 

«Ако ние освободим Алепо от терористите, то западните чиновници и основните СМИ ще се тревожат за мирните жители. Те не преживяват, когато става обратното, когато терористите убиват тези мирни жители или атакуват Палмира и започват да унищожават културното наследство на човечеството, не само сирийското наследство», — добави той.

 

 

 

Асад също счита, че Западът не се стреми да се бори с ИД, а напротив, иска да защити терористите, затова призовава Русия да повлияе върху Сирия, за да спре военните действия в Алепо.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;