Бившият украински депутат Владимир Олейник инициира съдебно дело по признаването на държавния преврат в Украйна извършен през 2014 година.

На 15 декември 2016 година в Москва съдът ще разгледа гражданското дело по неговото заявление, за установяване на факта имащ юридическото значение на държавен преврат.

 

 

 

 

 

 

 

На 15 декември в 10:00 ( киевско време) на адрес: Руска Федерация, град Москва, ул. Студентска, дом № 36, зала 225,- ще се разглежда гражданско дело № 2-5836/2016 по заявлението на Владимир Николаевич Олйник, за установяване на факта, имащ юридическото значение- дъжавен преврат.

 

 

Владимир Олейник е поставил въпроса за привличането в качеството на заинтересовани лица по делото, външният министър на Германия Франк- Валтер Щайнмайер, председателят на Конституционния съвет на Франция Лоран Фабис ( външен министър на Франция през февруари 2014) , Радослав Сикорски ( външен министър на Полша през февруари 2014), Виктор Янукович ( президент на Украйна през февруар 2014) и Петро Порошенко ( народен депутат на Украйна през февруари 2014).

 

 

 

 

 

 

Виктор Янукович е потвърдил участието си в процеса като заинтересовано лице.

В съда за даване на показания са привлчени гражданите на Украйна, които през 2014 заемат отговорни постове в дъравата: Н.Я. Азаров ( премиер) , А.П. Клюев ( началник на президентската администрация), В.Ю. Захарченко ( нинистър на еътрешните работи на Украйна), А. Г. Якименко( председател на Службата за сигурност на Украйна), В. П. Пшонка ( генерален прокурор на Украйна), В.А. Овчаренко ( председател на Конституционния съд на Украйна) и други.

 

 

Владимор Олейник, който след като изчерпа всички юридически възможности за постигане на правосъдно решение в Украйна, беше принуден да се обърне за защита на гражданските си права в руски съд, ръководстван от Декларацията на ООН за човешките права и свободи, ратифицирана както в Русия, така и в Украйна.

Ищецът настоява за максимална откритост, прозрачност и публичност на съдебния процес.

 

Очаквайте подробности по темата.

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;