Чуждестранните мисионери в горещите точки, които са там уж, за да оказват помощ не винаги се държат подобаващо, а често и забравят за какво са изпратени, отдавайки се на лоши навици и демонстрирайки скандално поведение.

И следва логичния въпрос- по какви критерии избират тези хора? Поредният скандален случай с чуждестранен мисионер в Луганск, този път глвният герой е гражданин на Франция и представя организацията » Червен Кръст», е вярно представя я,но в не до там добра светлина.

 

 

 

 

 

И така, на 3 ноември 2016 година около 22:00 служителите на  ГИБДД* МВД ЛНР ( Държавна инспекция по безопасност на пътното движение към Министверство на вътрешните работи в ЛНР) задържа на ул. » Буденов» в град Луганск, бял служебен автомобил, марка » Рено-дастер» на Международния Комитет на Червения Кръст, с регистрационен номер  901541, управляван от чуждестранен делегат в нетрезво състяние.

 

 

 

По-късно е установено, че зад волана е Максим Забалуев- гражданин на Франция. След провеждане на наркологична експертиза, дрегер- тест и кръвна проба, е установено, че представителят на Червения Кръст е шофирал по улиците на Луганск в нетрезво състояние служебния си автомобил, застрашавайки здравето и живота на гражданите с 0,63 промила алкохол в кръвтта.

 

 

 

На основание на изнесеното медицинско заключение, служителите на  Държавна инспекция по безопасност на пътното движение към Министверство на вътрешните работи в ЛНР, са съставили административен акт по чл. 1, гл.12.8, КоАП ЛНР ( за управление на транспортно средство в състояние на алкохолно опиянение) по отношение на френския гражданин М. Забалуев, управлявал служебен автомобил на Международния Комитет на Червения Кръст.

 

 

 

На 18.11.2016 районния съд в Луганск изнесе постановление за признаването на М. Забалуев, за виновен в извършването на административно правонарушение, и глоба в размер на 15000 рубли без да го лишава от правото на управление на транспортни средства.

 

 

В началото на декември Максим Забалуев напуска територията на Луганската Народна Република и се връща в родината си Франция. В близкото си обкръжение М. Забалуев съобщава, че ръководството му ( Международен Комитет на Червения Кръст) планира да го назначи за началник на офиса на Червен Кръст в Одеса.

Ето и кадри на бъдещия началник на Червения Кръст в Одеса.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;