Брюксел настоява и иска от Белград

( неизвестно защо и на какво основание), затварянето на Руско-сръбският хуманитарен център в Ниш, ако Сърбия иска да стане член на ЕС.

Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.

 

 

 

 

 

ЕС разглежда,  руско-сръбският хуманитарен център в Ниш като гнездо за шпиони, заплаха за сигурността на Европа… Знаем, че Брюксел е призовал Сърбия да затвори центъра, ако иска да влезе в ЕС, и настоява Сърбия да се държи като лидера на Черна гора, който току-що предаде всичките си ангажименти, всичките си обещания, които е дал на Русия, независимо от факта, че Русия не е направила нищо лошо за него», -заяви Сергей Лавров в интервю за Sputnik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според руския дипломат, подобна позиция на ЕС може да се нарече » с кого не трябва да играете».

 

 

 

» Въпреки че, ние винаги сме смятали, не с кого не трябва да се играе, или срещу кого да се играе, а  че си струва да се дружи.

Именно така и постъпваме с нашите балкански съседи»- коментира Сергей Лавров.

 

 

 

По- рано стана известно, че стъбският премиер Александър Вучич е напуснал Брюксел заради блокирането от страна на Хърватия процеса по встъпването на Сърбия в ЕС, въпреки че самите сърби не горят от желание да стават европейски членове и никак няма да се разстроят, ако не бъдат, тъй като са ориентирани на укрепяне и развиване на отношенията си с братска Русия.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;