Полша предлага » украинският национализъм» да бъде приравнен към нацизма със съответен законопроект.

Законопроекта ще бъде внесен и разгледан в полският парламент близките дни.

 

 

 

 

 

Председателят на Обединението на украинците в Полша (ОУП) Петър Тима, побърза да отбележи, че законопроекта е недоработен и има много пропуски, наричайки го «деструктивен».

 

 

 

 

» Това е абсолютно деструктивен проект, чийто последствия е страшно да си представим. Става въпрос за насаждане на психоза, тъй като там се съдържат много общи формулировки. И се получава така, че сега имаме на нелегално ниво ( унищожаване на украински паметници в южна Полша), което с този законопроект може да бъде не само узаконено, но и разширено.»

 

 

 

 

Украинския национализъм, се превърна в страшен инструмент, който е опасен с това, че работи със съзнанието на младото поколение, насаждайки омраза и ненавист, поднасяйки ги за чист патриотизъм.

Всъщност, украинския национализъм е политическа и националистическа идеология, използвана от обществено-политически движения, които си поставят за цел създаването и развитието на украинска самостоятелна национална държава и защита на националната самобитност.

За целта, се изваждат и отричат конкретни исторически истини, забранява се използването на друг език- например в Украйна след началото на военните събития за говорене на руски или друг език, различен от украинския, хора попадат в затворите с обвинения дори в държавна измяна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Защо се възроди украинския национализъм днес? Кой управлява националистие в Украйна?

 

Ако национализма в Украйна беше полезен, то защо украинците не живеят по-добре? Значи, в основата му не лежи любов към родината, както е заложено в нормалния патриотизъм, а по-скоро ненавист и омраза към неукраинското, което си е опасно явление. Защо отношенията между братски по история, територия, език, култура, традиции, славянски народи се влошиха до такава степен, че дори в учебниците започнаха да променят учебното съдържание и писането на нова история.

 

 

И какво общо има с това «евроинтеграцията»? Тук, нюансите ни подсказват, че възроденият «украински национализъм» и героизирането на такива личности като Бандера в Украйна, има съвсем друг задкулисен смисъл, необходим даже не на Украйна, а на западните кукловоди.

 

И си струва да се замислим, защо европейците поощряват националистическите движения в Украйна, ако и в западните страни национализма да е признат за нещо лошо и опасно?

Отговорът не е толкова сложен- с помощта на омразата нареченаукраински национализъм, лесно се правят държавни преврати, и се слагат удобни за манипулиране политици, а от там..страната се оказва вече заложник на съвсем чужди интереси, единственото, което остава е сляпата ненавист, която има разрушителна сила.

 

Осъзнаването на това е важно днес и не бива да бъде подминавано.

 

 

 

 

 
Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;