Адмирал Джеймс Фого на 6 декември, заяви, че по всяка вероятност 6-ти американки флот ще пренебрегне конвенцията Монтрьо и ще влезе в Черно море, независимо от законовите ограничения.

 

Адмирал Джеймс Фого, идеологът на революционните промени в Черноморския регион не е водещо лице в Пентагона, но все пак е сериозен човек.

Роденият в щата Вирджиния Джейс Фого е випускник на Военно-морската академия на САЩ през 1981 г., има степен магистър в областта на държавното управление от Харварския университет и диплома за изследовател в областта на отбраната  (Diplôme d’Etudes Approfondies) от университета в Страсбург.
Успешно служи в подводния флот, назначаван е на отговорни командни и щабни длъжности, специален помощник е в Канцеларията на заместник министъра на отбраната. Има множество награди.

Вероятно Фого се надява «да заобиколи Монтрьо» чрез мъгляви разсъждения за «правото на свободното морско съдоходство».

 

Черноморският флот на Русия в своята зона на отговорност внимателно наблюдава корабите на 6-ти американски флот. И не случайно в едно от интервютата адмирал Джеймс Фгого отбелязва, че американските кораби в Черно море «в девет от десет от случаите са причаквани от руски военен кораб…

 

Това стратегическо послание е доста впечатляващо.

Незабавното изпращане но корабите в морето не е толкова просто»

Самолет Boeing P-8 Poseidon

Русия «посреща» неканените гости и над акваторията на Черно море, както това се случи през септември със самолета-разузнавач на САЩ  Р-8 Poseidon.

 

Наблюдавайки реконструкцията на южната част на «желязната завеса», Москва не се стреми към конфронтация със Запада, но в името на гарантиране на националната си сигурност предприема ответни мерки. Черноморският флот се попълва с нови кораби и само в рамките на една федерална програма ще получи до 2020 година доста значителна финансова подкрепа.

 

От март 2014 г. руските противокорабни компрекси «Бастион» с противокорабни ракети «Оникс» в Крим държат под прицел голяма част от Черно море до турските брегове и цялото крайбрежие на Украйна. Ето в това е «стратегическото послание» на Русия.

 

Ако във Вашингтон има разбиране за сериозността на руските намерения в Близкия Изток, там трябва да е налице ясна представа за последствията от неограниченото присъствие в черноморския регион, непосредствено до руските граници.

 

Да разчиташ на сила и ловкост в зоната между компромиса и конфронтацията, това значи, че Пентагонът съвсем целенасочено повишава опасността от пряк военен сблъсък с Русия.

 

А това съвсем не е «лъжлива новина».

Нито проруска пропаганда.

Това е реална ВИНА.

Пред човечеството.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ;