Според анкета проведена от  Forschungsgruppe Wahlen по поръчка радиотелевизионната компания ZDF, 58% от жителите на Германия смятат бежанците за основен проблем в страната.

 

 

 

60% от анкетираните са недоволни, че държавата отделя средства за бежанците, които биха могли да бъдат изхарчени за самата държава и гражданите на Германия, а 52 % се опасяват, че напливът на мигранти носи риск от увеличаване на криминогенната обстановка и престъпността.

 

 

 

Една трета от гражданите на Германия са на мнение, че освен това, бежанците са заплаха за основните културни и социални ценности.

 

 

45% от анкетираните осъждат миграционната политика водена от Ангела Меркел. Анкетата е проведена в дните 6-8 декември, като в нея са участвали 1234 души от цялата страна.

 

От агенцията провела проучването, отбелязват още, че сред немското общество нивото на тревожност остава високо по отношение на мигрантите.

 

 

Впечатление прави и факта, че ако за 2015 госина в Германия са пристигнали 890 000 бежанци от Близкия Изток, то за 11 месеца от 2016 година в компютърната система са регистрирани едва 305 000, което изглежда доста занижено предвид обстановката в страната.

 

 

 

 

Отделно, само за последните 2 месеца, в Германия рязко са се увеличили случаите на насилие отс трана на мигранти- 4 убийства и 6 изнасилвания, които Ангела Меркел, коментира като «единични случаи» и призова за търпение и толерантност към бежанците.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;