Завършиха предсрочните парламентарни  избори в Македония. Очаква се резултатите от вота да покажат приключва ли продължаващата почти две години политическа  криза в страната и ще поеме  ли Македония по пътя на  евроатлантическата интеграция, съобщи кор. на БНР в Скопие. Президентът на страната Георге Иванов изрази надежда политиците да превърнат в главен приоритет на страната членството в й НАТО и ЕС.

 

Макар, евроатлантическата интеграция  на Македония да не беше толкова  широко застъпена на тези избори,  хората искат тя да се  случи, каза за «Хоризонт» дългогодишният журналист в Би Би Си — Жанета Скерлев:

 

Ако ги питат хората, ако утре има референдум в Македония, аз гарантирам, че най-голям дял от хората ще подкрепят влизането на Македония в Европейския съюз и НАТО. Политиците да се научат да го искат, както го желае народа. Крайно време е!

Изборният ден премина без сериозни нарушения. За първи път в Македония, в изборните списъци бяха приложени и снимки на гласоподавателите, за да бъдат избегнати фалшификации.

Тагове: ; ; ;