Протест срещу автоматичното продължаване на антируските санкции нараства сред страните от Европейския съюз. Това в понеделник пише немското издание

Die Welt, посочвайки, че към противниците на ограничителните мерки са Австрия, Унгария, Гърция, Испания, Италия и Кипър.

 

Изданието цитира също изявлението на австрийския вице-канцлер, министър на науката Райнхолд Митерленер, който твърди, че «в бъдеще по-интензивно ще се обсъжда тази тема».

«Продължаването на санкциите срещу Русия не трябва да се превръща в самоцел», — подчертава той.

 

Заместник ръководителят на правителството на Австрия отбелязва, че е привърженик на «поетапното сваляне на санкциите във връзка с прогреса по изпълнението на минските споразумения».

 

«В този процес двете страни трябва да изпълнят своите задължения, в това число Украйна», — добави той.

 

 

«Отхвърляме идеята за ожесточаване на санкциите. Това ще донесе повече вреда, отколкото полза, — счита Митерленер. — По-нататъшното безкрайно завъртане по санкционната спирала няма да донесе нищо, това няма да помогне за решаването на проблема, както доказва практиката».

 

Според прогнозата на Die Welt, настоящите ограничителни мерки, чийто срок на действие изтича на 31 януари, по-скоро ще бъдат продължени като част от «ритуала на европейската политика по отношение на Русия».

Но в предстоящите месеци можем да очакваме «упорита борба» по този повод.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ;