На 12 декември, руският външен министър Сергей Лавров пристигна на двудневно посещение в Белград,  за да обсъди въпросите свързани с двустранните отношения между Русия и Сърбия и ситуацията на Балканите.

 

 

 

 

 

 

 

 

На 13 декември, Сергей Лавров ще вземе участие в заседанието на Съвета на министрите на външните работи в Организацията на Черноморското икономическо сътрудничество .
Програмата предвижда среща на руският външен министър Сергей Лавров с президента на Сърбия Томислав Николич, с премиера Александър Вучич, с външният министър Ивица Дачич.

 

 

 

 

» В хода на предстоящите преговори ще бъде осъществен дълбок обзор на ключовите въпроси свързани с двустранните и международни отношения, ще се даде оценка на динамиката по реализацията на постигнатите по-рано споразумения, а също така ще бъдат предметно обсъдени стъпките по бъдещото развитие на сътрудничеството»- заявиха от руското външно министерство.

 

 

 

 

Важна роля в задълбочаването на отношенията между страните, играе постоянният доверителен политически диалог на високо равнище, подчертаха от министерството.

 

 

 

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна със сръбския си колега в Москва през март тази година, а през май руският лидер посрещна Александър Вучич в Кремъл.

» В съответсвие с получената покана се отработва и работно посещение на председателя на правителството Дмитрий Медведев в Република Сърбия, а конкретните срокове предстои да бъдат съгласувани»- допълниха от министерството.

 

Авторски  кадри от кореспондентите на  News Front-Сърбия

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;