Сирийската армия с активната подкрепа на ВКС на Русия тази нощ отблъсна опитите на терористите от ИД да нахлуят в град Палмира, унищожени са над 300 метежници. Това съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната на Русия.

 «През цялата нощ с активната подкрепа на авиацията на ВКС на Русия сирийската правителствена войска отблъсна всички атаки на терористите над Палмира.
Атакуващите използваха натъпкани с взривни вещества автомобили със смъртници, бронирана техника и реактивна артилерия», — се казва в съобщението.
Самолетите на ВКС на Русия таз нощ са нанесли 64 въздушни удари по струпвания, позиции, колони и резерви на терористите.
«Унищожени са 11 танка и БМП, 31 крупнокалибрени картечници с автомобили, над 300 метежници», — отбелязват от Министерството на отбраната.

 

По-рано се съобщи, че има ожесточени боеве на 10 км южно от Палмира, в района на зърнохранилището. Командването на ВС на Сирия прехвърли от Хомс военни подкрепления за отпор на терористите. От въздуха операцията бе подкрепяна с въртолети.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;