В резултат на нанесените удари по ИД от руската подводница «Ростов на Дон» са поразени всички цели, съобщи министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу.

 

 

«В резултат и авиацията, и подводният флот извършиха успешни пускове, всички цели са поразени. За пореден път крилатата ракета «Калибър» показа своята ефективност при далечни разстояния», — каза Шойгу по време на срещата си с президента на Русия Владимир Путин.

 

Той добави: «Целите са били два крупни пункта на терористите на територията на Рака. С пълна увереност можем да кажем, че е нанесен достатъчно съществен ущърб на складовете с боеприпаси и по завод за снаряди, както и по нефтената инфраструктура», — каза министърът.

 

 

Според него, фиксиран е както пускът на ракетите, така и техният полет, а също попадането на ракетите в целите.

Освен това, отбеляза Шойгу, всички цели, по които са нанасяни удари от самолети, също «напълно детайлизирано установени от всички видове разузнаване».

 

Министърът отбеляза, че подводницата «Ростов на Дон» e осъществила пуск под вода.

«През май издадохме заповед да се провери новото оръжие във всички сфера на употребата му — от въздух, от вода», — припомни министърът.

 

 

Според него, ударите с новото въоръжение са нанесени от Каспийската флотилия, «сега изпробвахме и показахме пускове от Средиземно море».
Владимир Путин поръча да се анализират резултатите от ударите по ИД от новото високоточно оръжие и изрази надежда, че в борбата с терористите няма да се наложи да се използват ядрени бойни глави.
«Трябва да се анализира всичко, което се случва на бойното поле, как работи оръжието. И «Калибрите», и ракетите «А-101″ като цяло показаха високи качества, това е ново, съвременно и високоефективно оръжие, то може да се снабди както с обичайни бойни глави, така и със специални такива, т.е. с ядрени. Естествено, в борбата с терористите, надявам се, никога няма да се наложи да го използваме»,  каза Путин.
News Front ПП

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;