За особеностите на 5-годишната «гражданска война» в Сирия разказва израелското издание Maariv:

 

«Преди две години въстаническите групировки — най-голямата от които беше сирийската част на «Ал Кайда» «Джебхат ан-Нусра» — завзеха голяма част от граничната зона и влязоха в конфликт с наблюдателите от ООН.

Пикът на събитията стана вземането за заложници  на около 40 фиджийски военнослужещи.

Бойците ги държали около две седмици.

Заради ситуацията около 70 филипински военнослужещи зарязали позициите си. Заложниците били пуснати след намесата на правителството на Катар, което финансира «Джебхат ан-Нусра» и другите ислямисти, което платило за тях накуп».

 

Подобни доказателства ни позволяват да твърдим, че резонансните удари на метежниците по хуманитарните обекти в Сирия са съгласувани с ръководството на съседни държави и са провокирани и финансирани от същите.

Здание Госдепартамента США в Вашингтоне. Архивное фото

В последните месеци ситуацията в Алепо се изостри, в града и околностите вървят тежки боеве. Терористичните групировки «Харакет Нур-eд-Дин Аз-Зинки» и «Ахрар аш-Шам» държат хиляди мирни граждани в източните квартали на града и пресичат всичките им опити да го напуснат през обозначените от армията хуманитарни коридори.

 

А Ангела Меркел вчера взе и каза, че е време вече да се направят хуманитарни коридори…Боже мили, праведен! Фрау Меркел, по-добре замълчи!

 

Правителствените войски на Сирия с подкрепата на съюзническите отряди се движат навътре в източните квартали на Алепо.

 

Без всякакво съмнение, след удара по руската болница в освободените райони ще бъдат засилени мерките за сигурност.

 

Атаките над медицински учреждения доказват за крайната степен на отчаяние на терористите, обкръжени в Алепо и техните външни съюзници и куратори.

 

Дано всички западни наемници и съветници, които със сигурност се намират в източно Алепо, скоро получат възмездието, което заслужават!

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;