Светът днес има два основни проблема: международния тероризъм и мигрантската криза, и двата са в пряко взаимодействие и са свързани по между си. Ако някой си мисли, че проблема с мигрантите е преувеличен, то съвсем скоро реалността ще му покаже убедително, че се заблуждава. Всеки ден, получаваме от всякъде такива доказателства, ето и поредното. Африкански мигранти масово щурмуваха испанската граица в Сеута.

 

 

 

 

 

Според данни на правителството на испанския автономен град Сеута, разположен на севернотокрайбрежие на Мароко срещу Гибралтар, днес 438 африкански мигранти от Южна Сахара, са извършили масово нахлуване през границата минаваща през града.

 

От 2000 година насам, това е вторият масов опит на африкански мигранти да щурмуват испанската граница.

 

 

Министърът на вътрешните работи , Хуан Игнасио Сойдо, заяви, че голяма част от мигрантите щурмували границата вече са арестувани, други са настанени в различни центрове за оказване на мерки в съответсвие със закона за приемането на бежанци.

 

Болшинството от африканците, идващи  от южната част на Сахара, са били настанени в Центъра за временно пребиваване за имигранти, ранените и пострадалите (около 28 човека) са получили необходимата медицинска помощ.

Всички мигранти са без документи!!!
Важно е да се отбележи, че Центъра за временно пребиваване вече е препълнен с африкански мигранти и бежанци, бягащи от войни, глад, безработица. Затворите също.

 


Да се готвят следващите страни. Мигрантското цунами продължава. Напомняме, в тази връзка, че у нас предстоят традиционните протести срещу нелегални мигранти, срещу миграционната политика на ЕС и опасността от ислямизация на Европа, всички които разбират важността на ситуацията могат да подкрепят борбата за запазване на страната ни с присъствието си.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;