Водещи немски медии посипаха нападки към лидера на левите сили в Гемания Сара Вагенкнехт, за интервю в телевизия Russia Today, в която симпатичната и интелигентна Сара, критикува Ангела Меркел.

 

 

152

 

 

 

 

Дружната атака на немските медии срещу Сара Вагенкнехт прави ярко впечатление, така например жлъчни коментари по повод даденото интервю за Russia Today можеха да се прочетат в издания като  Die Welt или Focus, при което, навсякъде в немските медии коментарите звучат по един и същи начин, написани в един и същи стил, и с едно и също послание: «интервюто за  Russia Today е неподобаващо, а и телевизията е»пропагандистка» и работи за Путин, който след изборите в САЩ се е нацелил едва ли не и в Германия, където през новата година предстои избирането на новия състав на Бундестага»- тоест познатата песен, че за всичко е виновен Путин, навсякъде във всички избори има божествена намеса на «ръката на Кремъл», а всички, които не се придържат към тази версия и тези твърдения, за руски агенти лично вербувани от Путин.

 

 

 

 

154

 

 

Да, западната драматизация и истерия по отношение на Русия, предизвиква на моменти усмивки и ражда много вицове, освен че е омръзнала вече на всички.

Доколкото Запада не може да се смири с факта, че каквото и да измисля и да прилага в информационната война срещу Русия, няма никакъв шанс, тъй като Русия и Владимир Путин имат реалната симпатия от подкрепа в много страни по света, благодарение на откритото си, адекватно и достойно поведение, което нито една пропаганда не е способна да скрии. А и самият факт- едни говорят, други действат, е достатъчен сам по себе си.

 

 

 

Канцлерът на Германия Ангела Меркел, много изговори по темата с бежанците, демонстрираше и толерантност, снимаше се дори, за да покаже колко е широкоскроена, и как всичко е наред и в каква радост ще заживее Европа приемайки бежанците.

 

 

 

 

155

 

 

 

А кризата растеше, проблемите също. Вметка- само за последните 2 месеца в Германия се случиха 4 убийства и 6 изнасилвания на жени от мигранти ( това е цифрата, която знаят медиите, възможно е в действителност да е съвсем по-голяма).

 

 

 

Така, а докато САЩ и Запада се занимават с пропаганда срещу Русия, същата тази Русия се бори с тероризма, който си е сериозния проблем днес за всички. Е, как може после да се сърдят, когато адекватни хора признават, че това е правилно и изпитват доверие и уважение? Защо трябва веднага, по детски упорито да се включва глупавата песен за «руска пропаганда».

И повод интервюто на Сара Вагенкнехт в руска телевизия и последвалата реакция: абсолютно точна илюстрация за политическата незрялост и инфантилност на Запада, който ревнува и търси внимание. Например изданието Focus опитва да внесе студен драматизан пишейки, че » фактът на интервю за спорна телевизия предизвика критични депати в социалните мрежи.»

 

 

Между другото, да- социалните мрежи. Самата Сара  Сара Вагенкнехт реагира иронично и с чувство за хумор от страницата си в Facebook, наричайки телевизията Russia Today » просветителска».

 

 

 

» Колегите от пишещата гилдия,честно: ако политиците даваха интервю само на неутрални просветителски СМИ, то много от вас щяха да имат проблеми при намирането на събеседници за интервю»- елегантно отвърна на недоволните акули на перото, лидерът на левите в Германия.

 

 

 

 

 

Всъщност, истинската причина за бурното негодование на централните немски СМИ не е самият факт, че немски политик дава интервю за руска телевизия, колкото самото съдържание на интервюто и критиката към Ангела Меркел.

( Ако трябва да сме обективни, трябва да се отбележи, че критика към Меркел звучи както в Германия от страна на населението, така и от различни държави, и те си го знаят, въпросът е, че показано по телевизията, и звучащо от устата на немски политик дава силен заряд и други да го направят)

 

Според мнението на младата и красива Вагенкнехт, » време е страната ( Германия) да се откаже от курса на следване на САЩ, и да престане да имитрира търсенето на псевдозаплахи, идващи например от руските медии и Russia Today в частност. 

Вместо това, по-добре Германия да обърне внимание на реалните проблеми, които имаме.

 

Сред последните политикът отбеляза напрежението между ЕС и Русия и действията на международните терористични организации.

 

 

 

 

Коментирайки политиката на канцлера, лидера на левите отбеляза : » Не може да се каже, че Меркел подкрепя стабилността. При Меркел в нашата страна социалното разслоение започна да става все по-дълбоко. Има страшно много хора, които чувстват, че политиците са ги оставили на произвола на съдбата.»

 

 

153

( кадър запечатал «народната любов» към Ангела Меркел в Германия за голямото й сърце и бежанците в Европа)

 

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;