Битката с тероризма не стихва, докато четем новини и се занимаваме с ежедневието си. Някъде не толкова близо и не толкова далеч, се води война- падат бомби, размахват се знамената на ИДИЛ, и смели войници влизат в схватка със смъртта, за да има мир по цялата земя. Защото основният проблем днес на човечеството се казва «тероризъм».

 

 

 

 

 

 

143

 

 

 

Сирийските правителствени войски взеха под контрол района Стар Алепо, разбивайки отбраната на терористите.

Източен Алепо падна- сирийските правителствени войски успяха да го освободят.

 

 

Дори и в някой райони все още да има терористи, отбраната им е разбита на пух и прах и редиците им са поразени. Стотици сами се предават, други хвърлят оръжията и се опитват да се слеят с мирното население, има и такива

— най-упоритите, или тези, които не очакват снизхождение, предвид делата си, се прокрадват към южните райони.

Но и там няма с какво да воюват, отбранителните съоръжения гледат в друга посока, артилерията и авиацията нанасят свръхточни удари по всичко, което напомня на струпване на терористи или терористична клетка.

Точността на ударите се коригира от безпилотници, които с прецизността си, могат да видят дори душата на всеки джихадист, образно казано.

А много от тях- особено главатарите на въоръжените бандформирования вече ги няма, пътят на душите им Джаханам е отворен от снайперски куршум, който ги праща в мюсюлманският ад.

Така изглежда Алепо днес от една страна. От друга- сирийският народ ликува, хорята се поздравяват един друг с победата, а над запазените църкви в западната част на града се чува камбанен звън.

 

 

 

 

 

 

148

 

146

В социалните мрежи цари радост като при блага вест, като на голям празник. В Западен Алепо дори пуснаха празнични фойерверки ( ами така де, колко време хората слушат само звукът на войната, а всеки иска и празник и да усети радост).

Повече от 4 години фанатичните терористи и терористите, използващи фанатици, държаха Алепо в ръцете си. Терорът и фанитиузмът буквално бяха свили гнездо в града, и изглеждаше така, сякаш никога няма да го напуснат.

Въоръжени с помощта на Запада и Залива, управлявани и финансирани от западни инструктори, обучаваните на военно дело и тактиките за водене на информационна война, бойците от всевъзможни «фронтове» и «армии», планираха да се установят в Алепо и да останат до този момент, в който покровителите им от САЩ, Западна Европа, Саудитска Арабия, Катар и прочие успят да изнудят Дамаск да капитулира под формата на «политическо решение», а Москва — просто да го приеме и да се съгласи.

Може би и това обясня «студената» «радост» на САЩ по повод победата на Алепо сега- заявленията от представители на САЩ издават по скоро разочарование. В един от коментарите на официалните лица на САЩ прозвуча в прав текст и следното обвинение- Победата над терористите и освобождението на Алепо, е поражението на Обама.

А? Тоест, не се е справил по поставените задачи, въобще горното изречение дава много теми на размисъл и обяснява доста нюанси при внимателен прочит, за неща, за които като цяло всички се досещаме, но не е прието да се говори много много открито за тях ( защото в нашето време, това се нарича «ИСТИНА», а както добре знаем, от нея много се страхуват, налагайки по всякакъв начин нови правила, псевдоморал и фалшиви ценности, пропагандирайки всичко това, за да се измести вниманието, именно от истината).

 

 

 

 

 

 

И така, радостта е малка, но искрена и много чакана от сирийския народ. Предстоят още много усилия, молитви и изминаване на стъпки, за пълна победа над тероризма, защото за съжаление злото не спи, и всеки ден изпълнява пъклените си планове. Но надеждата, че доброто винаги побеждава живее в съцата на хората. А за сирийския народ, който дълго време беше сам в бедата си, тази надежда се възроди от подкрепата от страна на Русия, от протегната ръка за помощ в труден момент, защото така е човешки, и така постъпват хората.

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;