Западните средства за масова информация, често наричат руския хуманитарен център в Сърбия

» военната база на Русия на Балканите», въпреки че целите и дейността на центъра са хуманитарни.

Ревността на Запада към Балканите винаги се проявява болезнено и невъздаржано ( и по отношение на България, и към Черна Гора, и към Сърбия) само при споменаване на Русия или нещо свързано с Балканите и Русия. За това и на антируската пропаганда на Балканите се отделя специално внимание и много ресурси, тъй като, харесва ли му или не на Запада- Балканите винаги са били на страната на Русия.

 

 

 

 

 

 

151

 

 

 

 

 

Дейността в центъра носи хуманитарен характер и е свързана с обучение, подготовка и тренировка за реагирани в извънредни ситуации, разминиране и ликвидиране на бомбите останали от бомбардировките в Югославия през 1999година, оказване на помощ, като например по времето на наводнението в Сърбия, сътрудниците на центъра доставяха продукти и помощ на пострадалото население.

 

Също така, руските спасители, благодарение на хуманитарния център в Сърбия, помагат не само на Сърбия, но и на други балкански страни: Република Сръбска в Босна и Херцеговина, Албания.

Руско-сръбският хуманитарен център е основан на 25 април 2012 година в град Ниш в съответствие със Споразумението между правителствата на Русия и Сърбия.

 

 

Филмът е предоставен на редакциите ни от деиректорът на Руско-сръбският хуманитарен център Боян Гламочия)

 

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;