Практикуваната през последните две десетилетия политика на вмешателство от страна на САЩ по отношение на други държави ще бъде прекратена, обеща новоизбрания президент Доналд Тръмп, който смята, да се вслуша в уроците на историята.

 

 

 

 

 

138

 

 

 

 

» Разрушителният цикъл на хаоса, предизвикан от интервенции, трябва да приключи в края на краищата»,- заяви Доналд Тръмп по време на митинг в Северна Каролина.

 

 

 

» Уроците на историята ни учат да работим за стабилност в целия свят».

 

 

Доналд Тръмп заяви още, че е готов за сътрудничество с всички страни, които са готови да се борят с тероризма в името на сигурността. При това САЩ няма да се месят в делата на суверенни държави » за които нищо не знаем».

 

 

» Всяка държава, която споделя тази цел, ще бъде партньор за нас, и няма да забравим това. Ще укрепим приятелството и ще търсим нови приятели»,-заяви избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп, който ще встъпи официално в длъжност на 20 януари 2017 година.

 

 

 

Анализатори и експерти се надяват, че идването на новия президент, ще позволи изграждане на конструктивен диалог с Русия, което би допринесло за по-бързо урегулиране на военния конфликт в Сирия и справяне с глобалната заплаха от тероризма.

Явно Доналд Тръмп разбира основните грешки на САЩ, а именно, вмешателството в делата на различни държави, което определено действа със силата на бумеранг, и се опитва да покаже, че е готов за промяна, тъй като дори за САЩ тероризма се превръща в неуправляема опасност, а без помощта на Русия, решаването на този проблем не е възможен.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;