Авторитетното американско издание  Bloomberg пусна » Гид на песимиста» за 2017 година, в който редакцията, се опитва да предскаже най тежките събития за света.

 

Миналогодишната прогноза на  Bloomberg се оказа достатъчно успешна, тогава журналистите предрекоха победата на Доналд Тръмп в САЩ и излизането на Великобритания от Европейския Съюз

 

 

За новата 2017 година, експертите прогнозират няколко нови Брекзита и преминаването на Украйна под контрола на Русия.

 

 

 

 

Американското издание продължава разсъжденията си, рисувайки прогнозите си за 2017, в които така нареченият изолационизъм на Тръмп и «агресията» на Владимир Путин, ще накарат Германия да направи тежък избор: да оглави изграждането военно обустройство на Европа срещу Русия, или да последва съвета на Тръмп, като се съгласи да дели сферите на влияние в Източна Европа.

 

След което, смятат от изданието, Владимир Путин ще отзове хакерите си и няма да се намесва повече в делата на САЩ и на Европейския Съюз.

Като отговор на това, Меркел и Тръмп ще признаят властта на Русия над Украйна, Беларусия и Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всъщност, в прогнозите на американското издание има един много фин, но важен нюанс. Ако се вгледаме по-дълбоко, можем да видим, че с така описаната картина на прогнозата, всъщност имаме индиректно признание на това, че ситуацията в Украйна е умишлено предизвикана с помощта на Запада, за да бъде използван Украйна срещу Русия- така най- боли, когато става въпрос за близки хора. А и много експерти, от както е започнал конфликта, не веднъж са излагали тезата, че проектът на САЩ за войната в Украйна е имал успех, защото е построен на комплекса за малоценост на Украйна- тоест, такава държава никога не е имало, просто с широк размах Русия някога дава съгласие за нейната самостоятелност, но фактически, това е част от Русия. После вече работа свършиха и сладките приказки за щастлив европейски живот и много евро, които бяха в основата на майданите. Украйна беше жестоко излъгана и употребена от САЩ, за да бъде дразнена Русия, а после вече последваха санкциите и цялата европейска подчоненост към указанията от САЩ.

Сега ЕС вижда също, че е бил част от такъв план, не случайно темата за излизане от ЕС звучи все по често, на фона на мигрантската криза, насилието, хаоса, които станаха част от ежедневието на европейците.

Отделно, света вижда заплахата на тероризма, и как единствено Русия ( представяна дълго време от европейските медии безуспешно и не дотам изискано като «агресор») прави нещо по въпроса, и по естествен начин печели доверието, уважението и симпатиите на световната общественост, превръщайки се в достоен световен лидер.

Просто Запада все още е в шок от такова развитие на нещата, но започва да признава значението на Русия именно днес.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;