Сирийската армия много скоро ще превземе източната част на Алепо и ще постигне пълния разгром на действащите там въоръжени групировки. Такава оценка на събитията дава публикуваната статия в електронната версия на американското издание The Wall Street Journal.

Вестникът отбелязва, че намиращите се в източната част на града групировки са създали комитет за преговори със сирийското правителство. Но на този етап така и не са установили връзка с властите на републиката. По сведения на изданието, резултат от подобни консултации може да бъде излизането на всички бандитски части от Източно Алепо.

 

По-рано военните експерти в Дамаск отбелязваха, че в битката за Алепо е настъпил преломен момент. Под контрола на сирийската армия е 65 % от територията на мегаполиса, който бе завзет от ислямистите през 2012 г.

 

Правителствените войски на Сирия в средата на ноември започнаха операция по освобождаването на завзетите от бандитските части източни райони на Алепо. По данни на ООН, там живеят около 270 хиляди човека.

Петя Паликрушева

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;